Fonyód

A déli part egyik legfontosabb átkelője. A fonyódi domb – mely az északi part vulkanikus kúpjaihoz hasonlóan egykor szintén tűzhányó volt – páratlan panorámájával a környékre érkező turisták kedvelt megállóhelye.

A fonyódi domb panorámasétányán több helyről készíthetünk fantasztikus fotókat, megfigyelhetjük a horgászokat. Ha a verseny idején járunk arra, élvezhetjük a Kékszalagon részt vevő vitorlások különleges látványát.

A város az egyik legnagyobb település a déli part nyugati részén, természetesen a vasútállomás mellett található a felújított kikötő, innen indulnak a szezonban a badacsonyi turistahajók és itt van a gyönyörű szabad strand is. Átjuthatunk motorcsónakkal vagy vízitaxival is Badacsonyba, ez különleges és rendkívül gyors módja az átkelésnek.

A badacsonyi borkóstolásra érdemes egy egész napot szánni, így kényelmesen felfedezhetjük Magyarország egyik leghíresebb történelmi borvidékét.

A kikötő és a strand között a felújított épületekben igényes éttermek, bárok és büfék várják a vendégeket, esténként pedig koncertek és programok helyszíne a központ.

Több strandjával Fonyód igazi családi üdülőhely, változatos szórakozási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az M7-es autópálya Fonyód mellett vezet el, Budapest csupán 1,5 óra autóút, de természetesen vonattal is kényelmesen megközelíthető.

Központi elhelyezkedésének köszönhetően Fonyód ideális lehet különböző csillagtúrák kiindulópontjaként is. A Balaton leghíresebb üdülőhelyei és látnivalói könnyűszerrel elérhetők innen, legyen az úti cél akár Tihany, akár Keszthely.

Képek FonyódrólKapcsolódó ajánlataink