Legjobb balatoni strand

A Balatonon számos strand közül választhatunk. Ezek természetesen különböznek, egyebek között a panorámában, a vízmélységben és a szolgáltatásokban.

Balatoni nyaralásunkkor bátran próbáljuk ki a környező települések strandjait, illetve akár az egy településen belüli strandokat is, hiszen az igényeink különbözőek. Egy-egy jobb strandért érdemes akár vonatra is szállni, de kerékpározás közben is útba ejthetjük őket.

A strandokról természetesen hivatalos statisztika is készül, és a statisztika élén évek óta ugyanazok a strandok szerepelnek, olykor kisebb változásokkal.

A Top 3 minden bizonnyal

A balatonfüredi Kisfaludy strand: gyönyörű víztükör, felújított közösségi szolgáltatóegységek, ingyenes és fizetős szolgáltatások, strandfocipálya, éttermek, bárok, kölcsönzők. A fizetős strand Balatonfüred keleti részén található, nagy parkoló tartozik hozzá.

A GyenesdiásDiási Játékstrand: a nyugati medence egyik legnépszerűbb strandja, elsősorban kitűnő és színvonalas szolgáltatásainak köszönhetően. Fizetős strand, ingyenes parkolóval, számos sportpályával, egész nyáron animációs programok tömkelegével, bárok és éttermek wifivel és hűs árnyékot nyújtó parkkal.

A balatonlellei Napfény strand: szintén fizetős, az üdülőhely központjában található. Gyönyörű homokos partszakaszaival különleges tengerparti atmoszférára emlékeztet. Mivel a strand a tó déli részén fekszik, így sekély vizű partszakaszai elsősorban a gyermekes családoknak lehet ideális. Élményfürdő, csúszda, hullámcsúszda, gyermek-, valamint felnőttmedencék is vannak. A fiatalok is jól érezhetik magukat itt.

Képek Balatoni strandokrólKapcsolódó ajánlataink