Balatongyörök

Balatongyörök az egyik legszebb balatoni panorámájú település. A domboldalra épült faluból páratlan kilátás nyílik a Keszthelyi-öbölre és az öböl túloldalán fekvő tanúhegyekre.

Balatongyörök a Keszthelyi-öböl és talán a Balaton legszebb panorámájú települése. A falu határában fekvő Szépkilátó az egyik legkedveltebb kirándulóhely. A 71-es főút melletti pihenőből varázslatos a rálátás a Keszthelyi-öbölre, a túlsó parton fekvő fonyódi dombokra, valamint az északi part fenséges tanúhegyeire. Szigliget, Badacsony, Gulács nemes méltósággal őrzi a Balaton nyugalmát, napsütötte lankáikon termő szőlőikből tüzes borok készülnek.

Borospincék Balatongyörökön is szép számmal vannak, már a római kor idején is műveltek itt szőlőt. Ennek emlékére minden évben megrendezik a Római kori vigasságokat a településen.

A meseszép panoráma a strandról is látható, miközben a fák árnyékában hűsölünk vagy élvezzük a napsütést, gyönyörködhetünk a Badacsony környéki hegyekben is.

A közeli Keszthelyi-hegységben számos túraútvonalat bejárhatunk, a Bélap-völgy vagy Szobakü-barlang kedvelt úti cél. A Bringakörúton gyorsan eljutunk a vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombig, a másik irányba indulva pedig Szigligetet vagy Badacsonyt ejthetjük útba.

A közeli Balatonederics határában található Csodabogyós-barlang gyakorlott barlangjáróknak, túravezetővel látogatható.

A vizek szerelmesei vitorlázhatnak, szörfözhetnek és pecázhatnak. A településen kisebb-nagyobb éttermek, vendégházak várják a látogatókat, nyaranta borfesztivállal és színes programokkal szórakoztatják a vendégeket.

Képek BalatongyörökrőlKapcsolódó ajánlataink