Gyenesdiás

A Hévíz közelében fekvő Gyenesdiáson minden adott a gondtalan családi pihenéshez: a közeli Balaton gyerekbarát stranddal, hatalmas erdők a Keszthelyi-hegységben, színes rendezvények egész évben.

A Keszthelyi-öbölben fekvő Gyenesdiás szinte már egybeépült Keszthellyel, mégis különleges, egyedi hangulatú üdülőfalu.

Fejlett az infrastruktúrája, busz-, hajó- és vasútállomások teszik könnyen elérhetővé, és kerékpárt is lehet kölcsönözni.

Akár túrázni szeretünk, akár a vizes programokat kedveljük, itt mindenre van lehetőség. A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb strandja, gyerekbarát szolgáltatásokkal, wifivel és egész napos animációs programokkal.

A strand közelében található a BAB piac, ahol a helyi termelők, kézművesek portékáit és a Balatoni Halgazdaság áruit vásárolhatjuk meg. A sajtokat, kolbászokat, halakat, borokat helyben is elfogyaszthatjuk, hangulatos a piaci forgatagban falatozni.

A vasúti sínek mentén halad a Balatoni Bringakörút, kerékpárral vagy görkorcsolyával egyszerűen eljuthatunk a közeli, de akár a távolabbi tóparti településekre is.

A Bringatanyán a piac közelében frissítők és helyben készült fagylaltkülönlegességek várják a fáradt pedálosokat.

Gyenesdiáson számos kisebb panzió, hotel, étterem és csárda üzemel, nagy népszerűségnek örvend a kemping is.

A falu felnyúlik a Keszthelyi-hegység lábáig, a Nagymező nevű tisztásról több kilátót is elérhetünk, jelzett turistautak visznek a hegység legmagasabb pontjaira: a Berzsenyi- és a Festetics-kilátóhoz. Ha nincs kedvünk hagyományos túrához, akkor a tornapálya állomásain végigmenve és tornázva garantáltan elfáradunk, miközben megismerjük az erdő élővilágát.

A Nagymezőn szalonnasütési és grillezési lehetőség is van, de szigorúan csak a kijelölt tűzrakó helyeket használjuk.

Képek GyenesdiásrólKapcsolódó ajánlataink