Budapest

Budapestet pár nap alatt megismerni nem kis vállalkozás, ennyi idő alatt leginkább csak első benyomásokat lehet szerezni a legszebb látnivalókról, és arra jó, hogy megtervezzünk egy hosszabb itt-tartózkodást.

Hévízi pihenésünket egy budapesti kirándulással is színesíthetjük, hiszen autóval az M7-es autópályán másfél-két óra alatt Budapesten lehetünk.

A magyar főváros nevezetességeire, éttermeire, üzleteire egy nap nem elég, érdemes előre szállást foglalnunk. A kis panzióktól az ötcsillagos szállodakomplexumokig gazdag a választék.

Budapest megismerésének legegyszerűbb módja, ha idegenvezetős programon veszünk részt. Bőséges a választék, buszos, hajós, kerékpáros csoportos túrák mellett privát idegenvezetőt is kereshetünk, sőt akár helikopteres vagy kisrepülőgépes városnézésre is befizethetünk.

Választhatjuk a Duna két partjának nevezetességeit bemutató hajós túrákat idegenvezetővel, lenyűgöző élmény az Erzsébet hídtól elhajózni a Margitszigetig. A Szabadság-szobor, a budai Vár, a Halászbástya, a Mátyás-templom a Parlament, a Vigadó, a Lánchíd és a Magyar Tudományos Akadémia épületei mellett elhajózva már tervezhetjük is a következő túrát.

Buszos, autós városnézés keretében a Hősök terétől indulva a Szépművészeti Múzeum, az Andrássy út palotái között az Oktogon, az Opera, majd a Lánchíd oroszlánjai vagy az Alagút fantasztikus szépségét csodálva jutunk át a budai oldalra. A Gellérthegyről és a budai Várból lélegzetállító panoráma tárul elénk.

A nevezetességek egy részét – köztük a belvárosban a Bazilika környékét, a Vörösmarty teret vagy a Duna-partot – séta közben nézhetjük meg a legegyszerűbben és legalaposabban.

A Gerbeaud cukrászda a Michelin-csillagos Borkonyha, Onyx és Costes éttermek mellett érdemes kipróbálni a Bock bisztrót, a DiVinót, a Mák bisztrót vagy a Laci konyhát. Ezeken a helyeken az újragondolt magyar ízekkel találkozhatunk, elismert séfek ételkreációit kóstolhatjuk meg – ami biztos: nem fogunk csalódni.

Budapesten az Andrássy úton vannak a legnagyobb divatmárkák üzletei, a korábbi főúri palotákban ma a luxusmárkák elegáns üzletei várják a vásárlókat. A Fővám téri Vásárcsarnokot 2013-ban Európa legjobb piacának választották. A kalandos kedvű utazóknak a budapesti irodák idegenvezetett sétákat is ajánlanak ide.

Budapest nemcsak látnivalóiról, éttermeiről és üzleteiről híres, hanem a gyógyfürdőkről is. A többi között a Széchenyi és a Gellért fürdő egész évben várja a vendégeket.

Képek Budapestről