Termálfürdők a környéken

Hévíz vonzáskörzetében több gyógyfürdő található, kisebb kirándulások keretében hévízi pihenésünk idején többféle gyógyvizet is kipróbálhatunk.

Hazánk termálvízkészlete Európában egyedülálló, 150 gyógyvizes fürdőhely van az országban.

A Hévízi-tó közelében is kipróbálhatunk más típusú gyógyvizeket, miközben felfedezzük a Dunántúl szépségeit.

Pár percnyi autóútra van Hévíztől Kehidakustány, sportosabb kirándulók hévízi szállásukról akár kerékpárral is megközelíthetik. A kénes gyógyvizes medencék vize 36-38 fokos. A víz magas kalcium-magnézium-, hidrogén-karbonát-tartalma elsősorban idegrendszeri, nőgyógyászati és mozgásszervi megbetegedésekre kínál gyógyírt.

Kehidakustányban a gyógyfürdő mellé egy közel 2400 négyzetméteres élményfürdő-komplexumot építettek, kitűnő választás kisgyerekes családoknak is.

Zalakaros a Kis-Balaton közelében található, körülbelül félórás autóútra Hévíztől. Érdekessége, hogy a gyógyvizét kőolaj után kutatva fedezték fel az 1960-as években. Európában egyedülálló vízösszetétele erősen kénes hatású, jellegzetes szagú. A termálstrand és a gyógyvizes ülőmedencék mellett gondoltak a fiatalabbakra is, igazi vízi élményparkkal várják a kicsiket és nagyokat.

A sárvári fürdőzéshez Hévízről körülbelül egy órát kell autózni. A Vas megyei hatalmas fürdőkomplexumban az egész család jól érezheti magát, elkülönített részek várják a nyugalomra, gyógyulásra vágyókat, és az önfeledt szórakozásra, aktív fürdőélményekre vágyókat egyaránt.

Az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz ként és radont nem tartalmaz. Alkalmas mozgásszervi megbetegedések, sportsérülések kezelésére, de neurológiai és nőgyógyászati panaszokra is.

Bükfürdő hazánk második legnagyobb gyógyfürdő-komplexuma. A Hévíztől mintegy másfél órás autóútra található fürdő az Alpokalja és a Kisalföld határán, 5400 négyzetméternyi vízfelülettel várja mindazokat, akik gyógyulni, pihenni vagy szórakozni szeretnének.

A csodatevő bükfürdői termálvíz gazdag ásványianyag-összetételének köszönhetően szinte valamennyi mozgásszervi probléma kezelésére kiválóan alkalmas.

A bükfürdői fürdőzés után kipróbálhatjuk a százhektáros, nemzetközileg minősített 18 lyukú golfpályát is.

Hévíz közeli termálfürdők