Balatonszemes

Balatonszemes leghíresebb „látnivalója” ma már a Kistücsök étterem, mely évek óta az egyik legjobb vidéki étterem Magyarországon. A kulináris élvezetek mellett azonban érdemes lesétálni a partra is, és közelebbről megismerkedni a községgel, hiszen a Balaton egyik legbarátságosabb üdülőhelyén kirándulhatunk vagy nyaralhatunk.

A Kistücsök étterem évek óta az ország egyik legnívósabb vidéki étterme. Hosszú évek kemény munkájával érték el a tulajdonosok, hogy a Balaton e tájára kirándulók számára ma már az egyik legnépszerűbb program a Kistücsökben elkölteni egy vacsorát vagy ebédet. Igazi kulináris élményre, kellemes környezetre, balatoni hangulatra számíthatnak a turisták ebben az étteremben. Fontos információ, hogy a közelben található a vidéki gasztronómia egy másik fellegvára, a híres Chateau Visz kastélyszálló, ahol elegáns környezetben kóstolhatjuk a gourmet menüket, Michelin-csillag közeli élményekben részesülhetünk. A balatonszemesi kirándulás vagy nyaralás egyik központi témája lehet tehát a gasztronómia, hiszen a környező települések csúcsborászataival kiegészítve valóban tartalmas programot szervezhetünk akár egy hétvégére, akár hosszabb időre is.

Balatonszemes kitűnő választás lehet családoknak és azoknak, akik nyaraláskor elsősorban a nyugalmat, a pihenést részesítik előnyben. Balatonszemes karakteres balatoni üdülőhely, a környező somogyi dombokon látható szőlőültetvényekkel. Ebben a községben is főleg magánszállásokon tudunk szállást foglalni, illetve kisebb panziókban, a települést szerencsére egyáltalán nem jellemzi a zsúfoltság, illetve a tömeg, sokkal inkább a harmónia és a nyugalom. Ideális üdülőhely az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is, hiszen kerékpárral több túrát tervezhetünk a környéken, emellett természetesen vitorlázhatunk és strandolhatunk, kirándulhatunk a dombokon és a szőlőkben, vagyis élményekben gazdag napokat tölthetünk itt.Kapcsolódó ajánlataink