Hévízi bornapok

A hévízi bornapok rendezvény évek óta az augusztus 20-i ünnepségek része Hévízen. A kenyér ünnepének hetében rendezik meg a Hévízi borfesztivált, ahol a környékbeli borászatok mellé minden évben meghívnak egy távolabbi borvidéket is, hogy a Hévízen pihenő vendégek kóstolhassák az onnan származó borokat is.

Az idei Borünnep augusztus 16-20 között lesz, a régiós vendégek a Balatoni és Zalai borrégió borászatai. Idén Olaszország is képviseli magát a rendezvényen valódi Prosecco termékekkel a Villa Sandi standján.

A közel egyhetes rendezvény ideje alatt minden kiállító pincét végig tudunk kóstolni, a borok mellé pedig látványkonyhákban készülő finomságokat falatozhatunk. A sült kolbászok, sült csülkök, húsok mellett halakat, lángost, rétest, pogácsát és kürtös kalácsot is ehetünk.

Nagyszerű kézműves termékeket is vásárolhatunk, a környékbeli mesterek egyedi készítésű fafaragásai, üvegmunkái vagy fazekas termékei mellett helyi finomságokat: lekvárokat, szörpöket, mézeket is vehetünk. A gyerekek részére játszóház, a felnőttek részére különböző kiállítások vagy borkóstoló események lesznek, esténként pedig híres magyar zenekarok szórakoztatják az összegyűlt vendégeket.

A fellépők között lesz Somló Tamás, a Magna Cum Laude, a Kávészünet, Charlie és Tóth Vera is.

A Hévízi bornapok alatt a tüzes borok mellett tüzes hangulat, és sok-sok színes esemény várja a napközben a gyógyfürdőben ellazuló vendégeket.

Érdemes időben szállást foglalnunk erre az időszakra, mert az utolsó pillanatokban már nehezen fogunk találni.Kapcsolódó ajánlataink