Aktív kikapcsolódás minden időben

Lehet szikrázó napsütés, eshet az eső, fújhat a szél, a Balaton környéke minden időben kiváló sportolási lehetőséget kínál a turistáknak.

Ha Balaton és aktív kikapcsolódás, akkor értelemszerűen először a különböző vízi sportok jutnak az emberek eszébe. Minden strandon találunk megfelelő tevékenységet, attól függően, hogy csak egy kis könnyed, vagy nagyobb kihívást jelentő mozgásra vágyunk. Úszás, vitorlázás, vízibicikli, strandröplabda vagy foci, számos lehetőség közül választhatunk. Vonyarcvashegyen, a Lidó strandon szörfiskola és vízisípálya garantál remek időtöltést az extrém sportok rajongóinak.

Az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység a tó környékén a kerékpározás. Szinte minden település programkínálatában megtalálhatók a különböző hosszúságú és nehézségű kerékpáros túrák, melyek közül könnyen kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabbat. Üljünk fel a biciklire, és így fedezzük fel a környék híres gyógyfürdőit, a Kis-Balatont, vagy kisebb túrát tehetünk a Keszthelyi-hegységben. Ha elég edzettek és elszántak vagyunk, a Balatont is megkerülhetjük egy többnapos túra keretében, közben strandolással és a híres balatoni borok kóstolásával feledkezhetünk meg a fáradtságról.

Napjainkban egyre népszerűbb a golf. Az északi parton, Balatongyörökön, festői környezetben tehetjük próbára magunkat a Golfclub Imperial Balaton 9 lyukas pályáján, amely a Balatoni bringakörút mellett van, így kerékpárral is könnyen megközelíthető. A játék után beülhetünk egy frissítőre a klub kávézójába, és közben élvezhetjük a lenyűgöző kilátást.

A labdajátékok kedvelői is kiváló lehetőségeket találhatnak a környéken; például számtalan salakos teniszpálya várja a sportolni vágyókat. Mivel vannak fedett pályák is, például a Lotus Therme Hotel Hévízben, vagy a Dobogómajor Hotelben, rossz időben sem kell lemondanunk egy kis ütögetésről.

Ha újdonságra vágyunk, vagy éppen esik az eső, de kedvünk támad egy kis mozgásra, felkereshetjük Gyenesdiáson a Sportházat, ahol fallabda, bowling és biliárd közül is választhatunk.

Keszthelyen 2009-ben új szolgáltatással bővült az aktív pihenést kedvelők számára a kínálat. Fenékpusztától a Festetics-kastélyig, a gyönyörű feketefenyők övezte Fenyves allén gyalogolhat végig Magyarország első nordic walking pályáján. A túra után sétálhatunk egyet a Festetics-kastély csodálatos parkjában, vagy ha időnk engedi, alaposabban is megismerhetjük az ország egyik legimpozánsabb barokk épületét.

Képek aktív programokról