Bécs felfedezése

Bécs autóval két és fél órára van Hévíztől, kedvelt hétvégi kiránduló célpont, illetve a Hévízre tartó turisták közül sokan a bécsi repülőtérre érkeznek. Már ekkor is érdemes körülnézni a bécsi belvárosban, ám az a legjobb, ha Hévízről egy egész napos kirándulást tervezünk az osztrák fővárosba.

Bécs felfedezése

Hévízről többféleképpen is eljuthatunk Bécsbe, számos utazási iroda kínál bécsi városnézős programokat, gyakran egybekötve a Parndorfi Outlet Centerben megejtett bevásárlással. Egyénileg Hévízről saját vagy bérelt autóval érdemes Bécsbe utazni, busszal vagy vonattal nem ajánlott. A legnépszerűbb a magyarországi 84-es országút Sopron irányába, az osztrák határtól pedig már autópályán haladhatunk, és 40 perc múlva már Bécsbe is érhetünk.

Az autóval érkezőknek azt ajánljuk, hogy a kocsit egy belvárosi parkolóházban hagyják, és úgy induljanak a városnézésre. Bécsben rendkívül sok a látnivaló, a történelmi belvárosban háromórás sétát is tervezhetünk, hogy megcsodálhassuk a leghíresebb épületeket. A Burgring felől indulva közvetlenül a Burg, a császárok egykori lakóhelye mellett sétálunk tovább a belváros felé, innen több útvonalon folytathatjuk a sétát a Stephansplatz irányába, ahol Bécs jelképe, a híres székesegyház, a Stephansdom áll. Innen indul a híres bécsi bevásárlóutca, a Kärntner Strasse, amelynek a másik végén, az Operringen található a világhírű bécsi Opera épülete. Az Opera mellett, ha éppen akkor járunk ott, kivetítőn nézhetjük és hallgathatjuk a leghíresebb bécsi előadásokat.

Bécs felfedezése

Ne hagyjuk ki Európa leghíresebb piacát, a Naschmarktot se. Fantasztikus élmény, ma már szinte a világ legtávolabbi pontjairól is szállítanak árukat a piacra, egészen hihetetlen gyümölcsök és zöldségek, húsok, sajtok sorakoznak a standokon.  Lehetőség van kóstolásra. A piacon számos állandó étterem üzemel, ehetünk keleti éttermekben, továbbá itt van Bécs legjobb halspecialitásokat szervírozó étterme, és még számos más híres nemzetközi konyha. A piac minden nap reggeltől estig nyitva tart, szombatonként pedig bolhapiac is működik, ahol akár értékes ritkaságokat, antik árukat is elcsíphetünk.

A Naschmarkt mellett a bécsi belváros exkluzív üzleteiben a legutolsó divat darabjait kínálják, igazán elegáns környezetben, illetve lehetőségünk van arra, hogy a Bécshez közeli Parndorf Outlet Centerben a legnagyobb divatházak akciós ajánlataiból válogassunk. A városnézés és a vásárlás közben érdemes megpihenni Bécs híres kávézóiban vagy hotelek teraszáról szemlélni a hömpölygő tömeget, a két leghíresebb a Cafe Sacher és a Cafe Central. Bécsben, Európa egyik legelegánsabb fővárosában rengeteg élmény vár ránk, ha tehetjük, mindenképpen látogassunk el ide, akár a hévízi gyógyüdülés közben is.

Képek Bécsről