Energia és feltöltődés

A Hévízi-tó nemcsak testi felüdülést nyújt, de energiaháztartásunkat is feltölti.

A régiek azt mondják, hogy a gyógyvizek magasabb energiatöltetű helyeken fakadnak. A Földet behálózó energiavonalakat hazánkban a népnyelv tündérösvénynek vagy sárkányvonalnak nevezi.

Hévíz közelében is több energiavonal található, a gyógyvíz forrásának környékén a lágy, finomabb energiák dominálnak.

Maga a Hévízi-tó és környezete is egyfajta pozitív energiaegységben van; a tó kék színe, az erdők zöldje és a vízen ringatózó színes tavirózsák olyan összhangot alkotnak, hogy az itt pihenők számára, még ha nincsenek is ennek tudatában, ez energiatöbbletet ad.

A bölcsek szerint az ember és a Föld folyamatos kölcsönhatásban él egymással, így a magasabb rezgésszámú energiával rendelkező helyek erős hatással vannak az ember szervezetére.

A Hévízi-tóban fürdés nemcsak a testünket gyógyítja, de a pozitív környezeti sugárzásnak köszönhetően kiváló gyógyír fáradt, zaklatott lelkünknek is. A rohanó hétköznapok után mindenkinek szüksége van stresszmentes pihenésre, a gyógykezelésre érkező vendégeknek pedig arra, hogy enyhüljenek a panaszaik, felépüljenek betegségükből. A tó varázslatos szépsége és könnyed lüktetése segít az ellazulásban, a gyógyulásban.

Aki mélyebben hisz a keleti filozófiákban, keleti típusú masszázskezeléseket választhat, részt vehet a speciális léböjtkúrákon és mozgásterápiákon is.

A nagyobb szállodákban igényelhetők az erővonalakon alapuló akupunktúrás kezelések is, a tónál felállított színpadon nyaranta hangtálterápiás előadásokat is tartanak. A hang rezgése által keltett energiahullámok is jótékonyan hatnak a lelkünkre, ezáltal pedig a testünkre.

Hévízen a tóban és az azt körülvevő parkban, erdőben minden érzékszervünk, minden energiamezőnk feltöltődik friss energiával, a különleges mikroklíma, az egyedi vízösszetétel, a páradús levegő és a láthatatlan tündérösvények tökéletes környezetet biztosítanak a gyógyuláshoz, pihenéshez.

Hévíz közelében, Zalaszántón épült fel Európa legnagyobb buddhista szentélye, melyet a dalai láma személyesen szentelt fel.

Képek a Zalaszántói sztupáról