Piaci séta Hévízen

Jó dolog piacra járni. De csak akkor, ha a piac jó és szép, ahol környékbeli friss szalámit, sajtot, lekvárt vagy éppen szörpöt vehetünk. Mind többen tartják fontosnak, hogy a tömegipari élelmiszer-termékek helyett vegyszermentes, friss, ízletes ételeket fogyasszanak.

Arról nem is beszélve, hogy egészen más érzés egy igényes, barátságos piacon nézelődni, mint egy hipermarket végeláthatatlan sorai között tolni a bevásárlókocsit.

Ma már Hévízen is igazi látványosság a piac, nemcsak vásárolni, hanem kóstolgatni, recepteket cserélni és ismerkedni is lehet! Órákat tölthetünk az árusok között; zöldségek, gyümölcsök alatt roskadoznak a polcok, az asztalok meg a házi készítésű lekvároktól, szörpöktől, környékbeli mézektől. A kofák kedvesek, kóstolófalatokkal kínálják az érdeklődőket.

A nagy parkoló mellett külön épületben várják a vásárlókat a tejes-húsos árusok, biztosak lehetünk benne, hogy hűtött, friss sajtokat, túrót, tojást, kolbászt vagy akár egész tyúkot kapunk.

Ropogós házi kenyérrel ehetjük a kolbászkarikákat vagy a kecskesajtot.
Ezenkívül kézi készítésű terítőkben, fafaragásokban gyönyörködhetünk, régi festmények, régiségek között válogathatunk, de friss virágot, palántát vagy akár könyveket is vásárolhatunk.

A piac kedden és szombaton délelőtt, csütörtökön délután várja a vásárlókat.
Ha piacnapon kívül szeretnénk egészséges élelmiszerekhez, testápolási termékekhez jutni, akkor a Petőfi utcában található Green Cíty Ökoboltot ajánljuk.
Egy kellemes sétával elérhetjük, a városközponttól pár száz méterre található üzletet.
Igazi kis oázis a városban, egészség és környezettudatos termékek széles választékával. Akár ajándéktárgyat keresünk, akár egy egészséges szörpöt vagy lekvárt, a barátságos tulajdonos segít a választásban.
A paleo diéta hívei sem távoznak üres kézzel, számos paleo termék található a polcokon.
A Biola termékek a Green Cíty vásárlóinak a kedvencei, a természetes bőrápolás luxusát nyújtják minden korosztálynak. Ezek a növényi alapú testápoló termékek nem tartalmaznak szintetikus színezéket, alumínium származékokat és állati fehérjéket sem, bátran használhatók már kisgyermek kortól.
Ha hévízi emléket szeretnénk hazavinni, akkor a szappanok és kézműves táskák, párnák, játékok mellett a levendulával töltött illatpárnák és hűtő mágnesek közül is választhatunk.

Képek a Hévízi piacról