Varga Levente a Hévízi Mesék nyertese

A hévízi Tourinform Iroda játékos feladat füzetet állított össze a gyermekeknek, akik a helyes megfejtés leadása után sorsoláson vehetnek részt, ahol Hévízi Mesék mesekönyvet nyerhetnek.

Az első Hévízi Mesék nyertessel, Varga Leventével beszélgettünk.
Levente Keszthelyen lakik, de nagyon gyakran jön Hévízre. A kis üdülővárosba nem csak az idősebb korosztály jár gyógyfürdőzni, és nem csak több napos pihenésre érkeznek a vendégek, hanem a közeli Keszthelyről is szívesen kiruccannak a családok egy-egy rendezvényre vagy csak egy vasárnapi sétára.
Levente buszozni is szeret, és mint a fiúk nagy részének, neki is tetszik a városban található buszparkoló, ahova az ország minden részéről érkeznek járatok.
A Hévízi-tóban 12 éves kor alatt nem ajánlott a fürdőzés, Levente szerint addigra már ő is bátran és jól tud úszni ahhoz, hogy a mély vízben úszkáljon a tavirózsák között.

De miért is érdemes kilenc évesen Hévízre jönni?
-Többször voltunk már moziban (Keszthelyen nincs mozi), és néztük meg az új mesefilmeket, például a Repcsiket, Szörnyegyetemet. Bár a moziban nem lehet pattogatott kukoricát venni, de három dimenziós szemüveggel nézhetjük a meséket, és bevihetjük magunkkal a kisboltban megvásárolt chipszet, üdítőt.
-Merre sétáltok a szüleiddel, ha Hévízen vagytok?
-A tó mellett van egy park, ott mindig nagyon szép virágok vannak, szoktam ott fényképezni is. Nekem a kedvencem a lila ibolya.
A borfesztiválon és télen is nagyon finom a kürtös kalács. A piacra is szoktunk jönni, ott egy öreg bácsinál nagyon finom a puszedli, és meg lehet kóstolni a mogyorót is. A sajtokat is, de én azokat nem szeretem-meséli Levente.
-Már nagyon várom a jó időt, mert akkor lehet fagyizni is. Hévízen a kedvencem a buszmegálló melletti fagyizó, ott nagyon nagy adagot adnak, és isteni a csokifagyi. A cukrászdák is elég jók, van, ahol liftezni is lehet.
-Melyik volt a legjobb hévízi fesztivál, mit szeretnél, ha lenne idén is?
-A legjobban az tetszett, amikor elektromos autókat meg bicikliket lehetett kipróbálni, és be lehetett ülni a rendőrautóba meg a kukásautóba. Ez remélem idén is lesz. A koncertek is jók, olyankor mindig sok ismerőssel találkozunk.
-Nehéz volt kitölteni a Hévíz Mesék munkafüzetet?
-Nem annyira, anyukám segített, de volt olyan is, hogy elmentünk megnézni a fürdő előtti sárkányt, hogy van-e kopoltyúja vagy nincs. Nagyon örülök a nyereményemnek, nagyon szép mesék vannak a könyvben.

Érdemes egész évben játszani a Legendák Ösvényén, hiszen minden hónapban három szerencsés gyermek kapja meg a Hévízi Meséket!