Angyalok és csavargók estéi és Szent Iván éji programok Hévízen

Június közepén néhány napra utcazenészek lepik el Hévíz belvárosát, megalapozva a hangulatot a Szent Iván éjhez kapcsolódó vigasságokra.

Az Angyalok és csavargók estéi rendezvénysorozat során 2014. június 19-21 között a hévízi belváros 7 különböző pontján 7 különböző stílusban játszanak nekünk az utcazenészek. Minden nap 19 és 23 óra között hallgathatjuk az utcazenét. Lesz gitar solo, relax, népzene, jazz, pop, country, dixie zene, de festők, grafikusok és fotósok is megjelennek a tereken. Többek között fellép a békebeli majálisok nagy sikerű zenekara, a Happy Dixiland Band is.
A Szent Iván éji varázslatok Hévízen igazán tüzes hangulatúak lesznek. A leghosszabb nyári naphoz, a legrövidebb éjszakához számos hiedelem és szokás kapcsolódik világszerte. A varázslatok éjszakáján a hagyomány szerint bármi megtörténhet, vidám tűzgyújtással, hangos ünnepléssel tartják távol a gonosz szellemeket és ünneplik a fényt, szerelmet, boldogságot.
Június 22-én vasárnap 20 órakor a közönség kedvenc német SARAGOSSA BAND koncertje ígér pezsgő hangulatot, hamisítatlan 80-as évekbeli diszkó dallamokkal.
Június 23-án hétfőn 20 órától BA-RA-KA zenekar koncertjén dobok, csörgők, furulyák és egyéb ritmushangszerek segítségével repítenek el minket a zenészek a táltosok világába.
Június 23-án hétfőn 22 órától Magma Tűzszínház előadása Galagonya Impressziók címmel, Weöres Sándor versére a Sétáló utcán. Lángoló zsonglőreszközök, tűzcsóvák és egyedi jelmezek látványa varázsol el bennünket.
A rendezvényeket minden nap déltől gasztronómiai és kézműves vásár kíséri.
A műsorok megtekintése ingyenes, mindenkit szeretettel várunk Hévízre.