Budapesti advent

A budapesti karácsony előtti mesés, adventi vásárok nagyon népszerűek a külföldi turisták körében. Érdemes nekünk is ellátogatni a magyar fővárosba, akár a hévízi üdülésünk előtt, akár hazafelé. A kis zalai városból egy napos szervezett úton is eljuthatunk a budapesti forgatagba.

A karácsony előtti adventi időszakban Európa szerte szerveznek adventi vásárokat.
A budapesti Vörösmarty téren idén 14. alkalommal rendezik meg az ünnepváró rendezvényt, mely napjainkra az egyik legkedveltebb eseménysorozat lett.
A magyar fővárosban 2014. november 30-tól 2015. január 1-ig tartanak a karácsonyi vásárok.
A kézműves, iparművészeti vásár mellett vendéglátó pavilonok, színpadok és adventi fényjáték várja a látogatókat, igazán mesés hangulatot varázsolva a Gerbeaud ház előtt térre.
A terület egy igazi mézeskalács faluhoz hasonlít, a levegőt megtölti a fahéj, a sült húsok és a forralt bor illata, egy bögre forralt bort vagy teát a kezünkben szorongatva még a hideg sem hátráltat meg bennünket.
Páratlan gasztronómiai élményben lesz részünk, a mézeskalácsok, kürtöskalácsok és egyedi csokoládék, a sült kolbászok és húsok igazi magyar ízekkel csábítanak bennünket.
Ha fine dining étteremre vágyunk, akkor a közeli Michelin csillagos Onyx Éttermet ajánljuk.

Budapest, Bécshez hasonlóan több kisebb vásárral is várja a vendégeket, a közeli Bazilika előtt téren már harmadszorra szerveznek szintén nagyon impozáns és színvonalas ünnepváró eseményt.
Itt a gasztronómiai és kézműves kalandok mellett több kulturális rendezvényt is tartanak, és korcsolyapálya is üzemel.
A Bazilikában az ünnepváró szentmisék és imádkozási lehetőségek hangolják rá a lelkünket is a karácsonyra.
A kézműves termékek és finomságok mellett a Bazilika környékén is kitűnő éttermek és borbárok várják a fázós vendégeket, a DiVino, a Laci Pecsenye nem fog csalódást okozni.

A budapesti belvárosban az Andrássy út is pazar fényekben úszik decemberben, a Hősök terénél is folyamatos programok várják a vendégeket, érdemes egy teljes napot rászánni a fővárosi forgatagra.
Hévízi pihenésünk alatt a csoportos utazás helyett választhatjuk az autóbérlést, akár sofőrszolgálattal is, így a saját ritmusunk és vágyaink szerint barangolhatjuk be az adventi vásárokat.
A vásárok sötétedés után mutatják meg igazán magukat, a fények és a nyüzsgő, vidám emberek sokasága, a forralt bor és sült gesztenye illata, a mesés zenék tökéletes és biztonságok kikapcsolódást ígérnek.

Részletes programok az alábbi linkeken:
Advent a Bazilikánál
Advent a Vörösmarty téren

Képek a budapesti adventi vásárról