Hévízről az adventi vásárokba

Hévízi pihenésünket decemberben érdemes összekötni az ausztriai vagy budapesti adventi vásárok meglátogatásával.

Hévíz földrajzi fekvésének köszönhetően ideális kiindulópont egy decemberi ausztriai kiránduláshoz.
A kis üdülőváros, Hévíz másfél-két órányi autózásra fekszik Bécstől és Graztól, ahol az adventi időszakban meseszép vásárokkal, rendezvényekkel várják a vendégeket.
A Bécsi Advent évtizedek óta az egyik leghíresebb rendezvénye az osztrák fővárosnak, egyszerre több helyszínen tartanak impozáns karácsonyváró vásárokat, ünnepi koncerteket.
A bécsi advent elmaradhatatlan kelléke a minden évben új dizájnú forralt boros vagy puncsos bögre, a sült gesztenye, a bratwurst és az ínycsiklandó karácsonyi sütemények.
Hévíztől a stájer központ, Graz is könnyen elérhető, itt szintén mesés adventi forgataggal, vásárlási lehetőségekkel és kulturális programokkal várják a vendégeket.
Ha a magyar fővárost célozzuk meg adventi programként, a Vörösmarty tér, a Bazilika és az Andrássy út forgataga mindenképp szerepeljen a programunkban.
Hévízről nem csak csoportos úton, hanem egyénileg, saját vagy bérelt autóval, akár sofőrszolgálat igénybe vételével is eljuthatunk a közeli Ausztriába vagy a magyar fővárosba.
Ha nem szeretnénk kimozdulni a fürdővárosból, akkor itt helyben, a hévízi Adventi forgatagban is színes programokon vehetünk részt.