Adventi vásárok Bécsben és Grazban

A decemberi időszakban hévízi üdülésünk során érdemes felkeresni a közeli ausztriai adventi vásárokat.

Az adventi időszakban a Hévíztől másfél-két órányi autózásra fekvő Ausztriában hagyományos karácsonyváró vásárokat szerveznek.
Az osztrák főváros, Bécs a leghíresebb az adventi forgatagáról, itt több mint húsz helyszínen várják a sült gesztenyés, forralt boros kézműves kirakodóvásárok a vendégeket.
Ha biztosra akarunk menni, akkor a Glühwein-forralt bor és a Bratwurst-sült kolbász kifejezéseket tanuljuk meg, így biztos nem maradunk sem éhesek, sem szomjasak a vásári forgatagban.
Érdemes a hideg decemberi napokon egy forró bögre itallal melegíteni magunkat, ráadásul az egyedi csészéket haza is hozhatjuk.
A karácsonyi falvakban közel 900 kiállító várja vendégeit Bécsben, a modern hangulattól az igazán mesés díszletekig keringhetünk az elvarázsolt városban.
A bécsi Városháza, a Schönnbrunni kastély, a Belveder előtti tér mind-mind egyedi hangulatot, különleges élményt biztosít. Ebben az időszakban koncertek, kiállítások és persze számos egyéb vásárlási lehetőség is várja a látogatókat.
Egy bécsi kávé és Sacher torta vagy almás rétes mellett egy csendesebb kávézóban gyűjthetünk erőt a további sétára, de a híres piacon, a Naschmarkton is ebédelhetünk, vacsorázhatunk.

A stájer központ, Graz is igazi idilli kirándulóhely, karácsony előtt mesés díszbe öltözve várja a vendégeket. Az óriási karácsonyfák, a kis karácsonyi faluk, a fények és a kézműves kínálat, valamint a sok-sok finomság teljesen lenyűgözi a látogatókat. 13 vásár gyalogszerrel is könnyen körbejárható, harangjátékok, korcsolyapálya, koncertek és művészeti kiállítások is várnak bennünket.

Az osztrák városokat decemberben forralt bor, sült gesztenye és alma illata borítja be, érdemes rászánnunk az időnket egy hosszabb kirándulásra.
A téli sportok szerelmesei ebben az időszakban az osztrák síterepekre is felfedezhetik, már javában elindult a síszezon a lejtőkön.

A részletes adventi programok az alábbi linkeken érhetők el:
Bécsi advent
Grazi advent

Advent Bécsben és Grazban