Grázi kirándulás

Ausztria, a lélegzetelállítóan gyönyörű Alpok és Graz, mindez autóval alig két, két és fél órányira Hévíztől. A grazi kiruccanás során megismerhetjük Európa egyik legszebb országának második legnagyobb városát, sétálhatunk a Mura partján, megcsodálhatjuk a környező hegyeket, és még csokoládét is kóstolunk.

Graz Hévízről kétfelől is megközelíthető, kényelmesebb a magyarországi M7-es autópályán Szlovénia irányában, Mariboron át utazni, vagy a csodálatos Zalai-dombságon keresztül a 76-os úton Fürstenfelden át is eljuthatunk a stájer fővárosba. Mindkét út maximum két és fél óra, aki az autópályát jobban kedveli, az esetleg megállhat Mariborban is, hiszen itt is van bőven látnivaló. Graz felé csodás tájakon keresztül visz az út, a Zalai-dombság részeként átutazunk az Őrségen, vagy megpillanthatjuk a szlovén Alpok első hegyláncait is, illetve a lendvai borvidéket. Ausztriában Fürstenfeld felé gyönyörű, ápolt falvakon autózhatunk át, az országút mellett gazdag gyümölcsösök, szőlők és szántóföldek láthatók.

A grazi kirándulás kihagyhatatlan része az UNESCO által a világörökség részeként nyilvántartott grazi óvárosban tett séta, ahonnan útba ejthetjük az Alpokból sebesen folyó Mura partját. A Schlossberg várból lenyűgöző panoráma tárul elénk, előttünk magasodnak az Alpok csúcsai, és megcsodálhatjuk a jellegzetes piros cseréptetős épületeket. Graz lüktető, modern város, gazdag kulturális és történelmi örökséggel, egyetemekkel és új üzletekkel. A Fürstenfeld felől érkezőknek ajánljuk a Zotter csokoládémanufaktúra megtekintését. A manufaktúránál a látogatók nyomon követhetik a csokoládé útját a kakaóbabtól a kész csokoládéig, közben természetesen kóstolgatni is lehet, és rövid idő alatt betekintést nyerhetünk a csokoládégyártás alapjaiba.

A grazi kirándulás összeköthető több más ausztriai programmal, akár útban a közeli síközpontok felé, vagy salzburgi és müncheni városnézéssel kombinálva.

Képek Grazról