Orgonaest, opera és operett

Nincs programja még vacsora után? Szeretne maradandó élményekkel gazdagodni? Látogasson el Hévízre egy orgonahangversenyre vagy Keszthelyre a híres Festetics-kastélyba koncertre.

Hévízen minden kedden 20 órakor a komolyzene dallamai töltök be a Szentlélek plébániatemplom csodás épületét.

A Balaton régió legnagyobb és legszebb hangú hangversenyorgonáján szólalnak meg a zeneirodalom örök becsű alkotásai, így például Gounod-tól az Ave Maria, Albinoni Adagiója és Bach gyönyörű dallamai.
A koncerten a magyar zenei élet kiváló orgonaművészei, elismert operaénekesek és hangszeres művészek kápráztatják el a nagyérdeműt, valamint a fiatal generáció legtehetségesebb képviselői is bemutatkoznak.

Keszthelyen csütörtökönként – szintén 20 órakor – a főúri pompa és fényűzés épületében, a Festetics-kastély tükörtermében hazai és külföldi szólisták és hangszeres művészek tolmácsolásában csendülnek fel ismert áriák, dalok operákból, operettekből, valamint keringők.

Részleteket hallhatunk a többi között olyan híres darabokból, mint a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Víg özvegy és a Tell Vilmos.

A koncertek a külföldi turistáknak is igazi élményt nyújthatnak, hiszen a magyar mellett angol, német, olasz és orosz nyelvű előadások is vannak.