Tihanyi Levendula Fesztivál

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Tihanyi Levendulafesztivált. Színes programok, bemutatók és szedd magad akció is várja a vendégeket 2015. június 13-tól július 5-ig a Tihanyi-félszigeten.

A levendula sokrétű felhasználási módjáról, gyógyhatásairól és szépségéről szólnak a levendula napok Tihanyban.
Ez a gyönyörű illatos növény a Tihanyi-félsziget jelképe, illatos levendulamezők fogadják az idelátogatókat. A levendulát a hagyomány szerint Margit napján kezdik el szüretelni, hogy aztán a növény értékes illóolaját kinyerjék belőle.
Akit érdekel a lepárlás folyamata, a Levendulaház bemutatóján végigkísérheti a virágokat a lepárlóműhelyben.
Megismerkedhetünk a levendula gyógyító hatásaival, különböző felhasználási módjaival, és készülnek levendulás finomságok is.
A Kézműves udvarban és a Tündérszigeten levendulaszörp, levendula lekvár és levendulával ízesített kekszek is készülnek.
Vásárolhatunk és készíthetünk levendulás szappant vagy illatos olajas testápolót is, de levendula motívummal készített porcelánok és egyéb használati tárgyak is lesznek a színvonalas kézműves vásárban.
Megtanulhatjuk a levendula buzogány és levendulapárna készítési titkát, kóstolhatunk frissen pergetett levendulás mézet.
Szakszerű tanácsadás után vásárolhatunk levendulapalántát is, hogy jövőre már saját udvarunkon, balkonunkon gyönyörködjünk az illatos virágokban.
A Belső-tó partján nordic walking túra, fotókiállítás, kézműves játszóház, táncház, óriásbábjáték bemutató és több napos színes vásári forgatag várja a vendégeket.

Néhány a számtalan program közül:

Június 13-július 5-ig Szedd magad levendula akció a levendulamezőn
Június 20. szombat
21.00 óra: Rakonczai Imre zenés estje
A részletes program az alábbi linken érhető el.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Levendulafesztivál szervezői.
Hévízről saját vagy bérelt autóval a 71-es úton körülbelül egy óra alatt juthatunk el Tihanyba.

Levendula