Balatoni Kör-Balatoni bort a Balaton-partra

A Balatoni Kört alapító 22 borászat, vendéglátóhely célja, hogy a Balaton ne csak a nyári szezonban, hanem egész évben kedvelt kirándulócélja legyen a vendégeknek. A fabódés, gyenge minőségű vendéglátás helyett a helyi alapanyagokra és borokra épülő gasztronómiai kínálattal és színes programokkal várnak bennünket.

A Balatoni Kört alapító borászatok és vendéglátóhelyek célja, hogy a minőségi gasztronómiát, borkultúrát ismertessék meg a Balatonra látogató vendégekkel. Ételeik, boraik eddig is ikonikus darabjai voltak a balatoni vendéglátásnak, de összefogásukkal, egymás ajánlásával már biztosak lehetünk abban, hogy a déli és északi parton is megtaláljuk a legjobb helyeket.
Éttermeik, borászataik egész évben várják a vendégeket, közös összefogásuk eredményeként színes, az egész Balatont egész évben átívelő programokat indítanak. Balatoni kirándulásunk alkalmával szezonon kívül is a legjobb minőséget kapjuk a Kör tagjainál.
A fabódés vendéglátás, és a tömegnyomoros borfesztiválok helyett a minőségi éttermeket, pincéket ajánlják a vendégek figyelmébe, a Kóstoljuk körbe a Balatont programsor egy új, minőségi alternatíva a fesztiváldömpingek helyett.
Ha a balatoni pihenésünket a fürdőzés, vitorlázás, horgászás mellett gasztronómia kalandokkal is színesítenénk, keressük fel a szálláshelyükhöz közel eső Balatoni Kör tagokat, és bátran teszteljük őket. Aktívabb pihenők a Balatont körbebiciklizve kóstolhatják körbe a helyszíneket, kevésbé aktívan akár komppal, vagy hajóval is könnyedén eljuthatunk az egyik partról a másikra.
A Bor Part és a Kóstoljuk körbe a Balatont rendezvényein borászok, séfek, cukrászok és pálinkamesterek mutatják be termékeiket, kötetlen beszélgetésekkel, szakmai titkok fellibbentésével tarkítva ismertetik meg velünk a Balaton ízeit.
A rendezvényeket zenei koncertek, bemutatók kísérik, igazi mediterrán hangulatot varázsolva a Magyar Tenger partjára.
Hévízről másfél órán belül minden helyszín elérhető, javasoljuk sofőrszolgálat igénybevételét.
Aktuális rendezvényeik Facebook oldalukon találhatók.
Érdemes évről évre rendszeresen felkeresni a Balatoni Kör helyszíneit, hiszen minden egyes alkalommal lehetőségünk van új élmények felfedezésére, a legújabb ízek kipróbálására.

Az alapítók névsora:
Bergmann Ernő: Bergmann Cukrászat – Balatonfüred * Bezerics Dániel: Bezerics Borház – Keszthely * Bujdosó Ferenc: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet – Balatonlelle * Csapody Balázs: Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka – Balatonszemes * Dobai András: Kredenc Borbisztró – Balatonfüred * Gál Attila: Miakő Étterem és Borház – Köveskál * Istvándi Gergő: Istvándy Pincészet – Badacsony * Jásdi Attila: Jásdi Pince – Csopak * Légli Ottó: Légli Szőlőbirtok – Balatonboglár * Kardos Gábor: Balatoni Kör szervező, Badacsonyi Kör ügyvivő – Badacsony * Kovács Tamás: Szent Donát Birtok – Csopak * Konyári Dániel: Konyári Pincészet – Balatonlelle * Laposa Bence: Laposa Birtok – Badacsony * Martonosi Zsolt: Baricska Csárda – Balatonfüred * Nagy László : VSOP Balaton-felvidék * Nagy Miklós: Hotel Bonvino, Neptun Panzió, Borbarátok Vendéglő – Badacsony * Pach Gábor: Zimek Pálinka Manufaktúra – Zamárdi * Szeremley László: Szeremley Birtok – Badacsony * Trombitás Tamás: Trombitás Borház – Szentbékálla * Váli Péter: Válibor – Badacsony

Képek