Pünkösd a Badacsony régióban

A Badacsony-régió pünkösdi élménydömpinggel és különleges eljegyzési ceremóniával várja a vendégeket! A Rózsakőnél tartott eljegyzés mellett Kéknyelű virágzás ünnep, keszegsütés és Szigligeten várjátékok is lesznek.

A pünkösdi hosszú hétvégén már hagyományos program Badacsonyban a Rózsakőnél tartott eljegyzési ceremónia. A legenda szerint a Badacsony hegyén található Rózsakő a szerelmesek köve, akik itt együtt leülnek, netán még koccintanak is, azok örökre összetartoznak majd.
Az Eljegyzési ceremónia június 8-án 11 órakor kezdődik a badacsonytomaji Bazalttemplomnál, ide várják a jegyespárokat és a kísérőket. Lovasszekérrel, zenés táncos kísérettel, lakodalmi játékokat bemutatva vonulnak a Rózsakőhöz, útközben számos pincénél megállva, koccintva a szerelmesek egészségére. (Borbarátok Étterem, Bacchus Vendéglő & Borbarlang Vinotéka, Dísztér, Szeremley Borház és Étterem, Rózsakő, Szegedy Róza-ház)
13 órakor lesz az eljegyzési ceremónia, és koccintás az eljegyzési borral.
A Kéknyelű virágzás apropóján június 7-8-án nyitott pincék várják a hamisítatlan badacsonyi bor kedvelőit, a régiós buszjárattal könnyen és biztonságosan bejárhatjuk a boros pincéket.
Június 8-án a badacsonyi mólón keszegsütés lesz, igazi balatoni csemegét, sült keszeget kóstolhatnak a vendégek.
A Szigligeti várban is színes programok lesznek, köztük június 7-én este Holdviola koncert, szombaton és vasárnap várjátékok, színházi előadások, apródavatás, fegyverbemutatók.
Barangoljon a Badacsonyi borvidéken pünkösdkor is!